Les Martes

Ardèche

Een heerlijk vakantiehuis in de Ardèche in een slaperig dorp waar rust en comfort op een perfecte manier samenkomen.

De Ardèche is populair als vakantiebestemming waarbij je denkt aan drukke campings, strandjes en overvolle dorpjes. Maar dat is slechts de helft van de werkelijkheid want er is ook een rustige deel en daar ligt Les Martes, de mooie gîte van Marthy en Martien Berends.

Het noordelijke deel van de Ardèche is ruig, vulkanisch, heeft heerlijke kleine gehuchten, een prachtige natuur en is vooral rustig. In het dorp Le Serret, dat slechts vijftien huizen telt, ligt de mooie gîte Les Martes. Een ideale plek om de batterij weer helemaal op te laden.

Ruim 25 jaar geleden vonden Marthy en Martien hier hun tweede huis. Marthy: “Wij zochten een plek met veel natuur om ons heen in een niet al te toeristische streek wat op een dagafstand rijden van Nederland lag. In deze kleine vallei in de bergen van de Ardèche hebben gevonden wat we zochten.”

Zoals zo’n beetje alle huizen in deze streek is ook dat van Marthy en Martien van graniet opgetrokken en al eeuwen oud. Het grote huis bestaat uit twee delen. In het voorste wonen de eigenaren zelf, het achterste gedeelte doet dienst sinds een paar jaar als vakantiehuis. “Het mooist aan onze vakantiewoning is de grote huiskamer met de muren van natuursteen en het hoge plafond waar de oude houten spanten nog te zien zijn. ”

Het gezellige paar ziet graag gasten komen in hun gîte. “Onze plek en ook ons huis delen we graag met anderen. Wij vinden het leuk om gasten te ontvangen en ze te wijzen op de mooie plekjes in de omgeving. Wij zijn wandelaars en het gebeurt regelmatig dat wij met onze gasten op stap gaan.”

Het huis is een goede mix van oud en nieuw; alle moderne gemakken zitten erin maar het karakter van het oorspronkelijke huis is nog gewoon aanwezig.

Leven doe je in het zuiden van Frankrijk vooral buiten en daar is ruimte genoeg voor op Les Martes dankzij de ruime tuin. Het huis is tegen een helling gebouwd en daarom bestaat de tuin uit verschillende terrassen met elk hun eigen inrichting. Zo is er een terras met een bloemenborder waar ook twee flinke bomen op staan die in de zomer voor schaduw zorgen. Een verdieping lager nog een groot terras met daaronder een jeu de boulesbaan. Vanzelfsprekend ontbreekt een barbecue niet.

Video

Algemene informatie

Locatie: Ardèche


Aantal gîtes: 1Prijsindicatie
Gemiddeld

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Les Martes

Capaciteit: 4 personen
Het huis bevat op de bovenverdieping een grote woonkamer met een houtkachel, een compleet ingerichte keuken met alle moderne apparatuur: koel/vriescombinatie, gasfornuis met elektrische oven, afwasmachine, koffiezetapparaat en Senseo.