Le Petit Chenac

Charente-Maritime

Le Petit Chenac is prachtig gelegen vlakbij de Atlantische Oceaan in de Charente-Maritime. Jean & Ellen wonen sinds april 2017 in zuid-west Frankrijk, tussen de wijnvelden en de Atlantische oceaan. Ze zijn de trotse eigenaren van deze meer dan 300 jaar oude boerderij, die ze hebben verbouwd tot 3 sfeervolle en comfortabele vakantiewoningen.

Le Petit Chenac ligt bovenop een heuvel, met geweldig uitzicht op de grootste riviermonding van Europa (de Gironde) en het glooiende landschap. Het domein bestaat uit 3 gîtes: een 2 persoons-, een 2/3 persoons- en een 6 persoons gîte.

Met de heerlijke tuin met zwembad is het een mooie plek om te lezen, luieren en of gewoon te genieten van de ondergaande zon! Kenmerkend voor deze omgeving zijn de rust, de idyllische zandstranden (12 km) en charmante vissersplaatsjes. De omgeving is prachtig en heeft veel te bieden. Er zijn ook veel restaurantjes in de nabije omgeving.

Een pluspunt is dat Le Plus Beau Village de France (Talmont-sur-Gironde) om de hoek ligt. Een prachtig romantisch plaatsje dat je zeker moet bezoeken als je hier bent.

De grote verscheidenheid aan landschappen, de wijngaarden, zonnebloemen en een rijkdom aan cultureel erfgoed maakt het een zeer aantrekkelijk fiets- en wandelgebied. Je hier ook prachtige oud steden bezoeken zoals Cognac en Bordeaux of een archeologische opgravingssite bekijken in Barzan, op nog geen 3.5 km. Daarnaast kun je verschillende wijndomeinen bezoeken proef en genieten van de beroemde regionale producten, zoals de Cognac en de Pineau des Charentes.

Jean en Ellen willen jullie graag kennis laten maken met hun mooie, maar voor velen nog onbekende streek – de Charente-Maritime.


Algemene informatie

Locatie: Charente-Maritime


Aantal gîtes: 3Prijsindicatie
Luxe

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Gîte 1

Capaciteit: 6 personen

Gîte 2

Capaciteit: 3 personen

Gîte 3

Capaciteit: 2 personen