Als wij naar Frankrijk vertrekken zorgen we voor goede documentatie. In de vakantie heb ik de rust en de tijd om te lezen. En wat is er leuker om te lezen dan iets over de streek waar je bent.

Oude Franse wegwijzer

Naast het bekende boekje ‘Les plus beaux villages de France’ en de onvolprezen Groene gids over de streek zoek ik voordat we vertrekken informatie over de bestemming. Dat doe ik tegenwoordig als een e-book zodat ik hem makkelijk op een ereader, tablet of smartphone kan lezen.

Hoewel internetten in Frankrijk niet meer duur is is het toch leuk om op vakantie iets te lezen. Hier vind je twee verschillende formats die je kan downloaden. De nieuwste versies zijn in pdf’s en ideaal om op een middelgroot scherm te lezen zoals een tablet zoals een iPad of een grote smartphone. Ze zijn meer een tijdschrift of magazine dan een boek.

De oudere e-books zijn in e-pub formaat en meer geschikt voor een e-book reader.

De Vaucluse

De Vaucluse ligt in het zuiden van Frankrijk. De streek is vooral bekend om de Mont Ventoux, de imposante kale berg die een Mekka is voor wielrenliefhebbers. Maar daar houdt het niet op want de streek heeft prachtige dorpen, steden en een schitterende landschap.

Door het aangename klimaat en de vruchtbare grond is het hier altijd een goede plek geweest om te wonen. De streek heeft dan ook een rijke geschiedenis en dat zie terug in de dorpen en de steden. Het leven is hier kortom goed!

Download hier het E-Magazine van de Vaucluse >>

E-Magazine Aveyron

De Aveyron

De Aveyron is een prachtige regio dat ligt tussen de Lot en de Cevennen. Het zuidelijke klimaat garandeert warm weer en zeker in de zomer kan het er zelfs ronduit heet worden. Het landschap is mooi glooiend en er is voldoende water om goed af te kunnen koelen.

De dorpen zijn hier van een adembenemende schoonheid dat het lijkt alsof ze die hier hebben uitgevonden. Het eten is goed, de mensen vriendelijk maar boven alles is het hier niet zo toeristisch. Hier geen mega-campings of appartementen complexen maar kleinschalige accommodaties die vaak op de prachtige plekken staan. Heerlijk rustig dus!

Download hier het E-Magazine van de Aveyron >>

E-Magazine Elzas

De Elzas

De Elzas is een prachtige streek in het oosten van Frankrijk. Het heeft een zeer eigen karakter met duidelijke invloeden van Duitsland en Zwitserland. Ze hebben een eigen cultuur, keuken en ook de dorpen zien er minder Frans uit dan in de rest van het land. Maar je kan natuurlijk ook lekker een croissant eten en maken ze hier heerlijke wijn; het is dus echt Frankrijk.

In de zomer is het er prachtig maar de Elzas is ook geknipt voor een weekje in de lente of, nog beter, in de herfst.

Download hier het magazine over de Elzas.

E-Magazine Limousin

Limousin

De Limousin ligt in het westen van Frankrijk en je komt er langs als je naar de Dordogne rijdt. Het landschap is er iets minder spectaculair dan die van de Dordogne maar dat wordt gecompenseerd door rust, ruimte en heel lekker eten.

Mooie dorpen zijn er hier genoeg!

Download hier het magazine over de Limousin.

E-Magazine Lot&Dordogne

Lot & Dordogne

De Dordogne en de Lot zijn twee prachtige rivieren in het zuidwesten van Frankrijk. Het prachtige landschap, het goede eten en natuurlijk de prachtige dorpen zorgen ervoor dat veel Nederlanders hier graag hun zomervakantie vieren. Dit magazine biedt meer dan 50 pagina’s leesplezier waardoor je zowaar zin krijgt en onmiddellijk in de auto te stappen. Wat is immers 1000 kilometer rijden voor geluk!

Lezen op eigen risico dus!

Download hier het magazine over de Dordogne & Lot.

Bourgondië

Een heerlijk landschap, rijke cultuur, een buitengewone interessante geschiedenis en bovenal het beste eten en drinken van Frankrijk (en waarschijnlijk van de wereld); in Bourgondië vind je dit allemaal. Er is feitelijk geen reden om dit magazine niet te lezen en daarna hup hup naar deze prachtige streek. De wieg van ons land ligt op een uurtje of tien rijden!

Download hier het magazine over Bourgondië.

Cotentin

In dit magazine staat de Cotentin centraal. Op dit schiereiland van Normandië landden op 6 juni 1944 de Amerikanen en begonnen ze met de bevrijding van West-Europa. Hoe je ook over Amerikanen denkt, dat was eigenlijk toch best een goede daad.

Verder lees je hier over de dorpen, de Mont Saint Michel en over de verrassend mooie kust bij Cap de la Hague.

Download hier het magazine over Cotentin.


Hier vind je de gidsen die ik zelf maak op basis van wikipedia. Ze zijn niet compleet en geheel naar mijn eigen interesse gemaakt. Dus aandacht voor cultuur, geschiedenis, natuur en natuurlijk eten en drinken over de streek naar keuze. Download ze en laat mij weten wat je er van vindt en wat er beter kan. En o ja; ze zijn gratis!

– Kleine reisgids Bourgondië (.epub)

– Kleine reisgids Bouches-du-Rhône (.epub)

Kleine reisgids Bretagne (.epub)

Kleine reisgids Cantal (.epub)

Kleine reisgids Elzas (.epub)

Kleine reisgids Dordorgne (.epub)

Kleine reisgids Lot (.epub)

Kleine reisgids Limousin (.epub)

– Kleine reisgids over de kastelen aan de Loire (.epub)

– Kleine reisgids Normandië (.epub)

Kleine reisgids Pyrénées-Orientales (.epub)

– Kleine reisgids Vaucluse (.epub)

Wat voor app heb je nodig?

Voor het lezen van een epub bestand op een Andriod tablet of telefoon heb je een app nodig. Ik gebruik zelf Aldiko Book reader maar er zijn meer apps die dit kunnen. Als je op .epub zoekt binnen Google Play Store vind je veel apps.

Zover ik weet kan je met een de app iBooks op een iPad direct .epub bestanden openen en lezen. Maar ik ben geen Apple man, dus ik weet het niet zeker.

Voor de e-reader heb je geen apps nodig. Bijna alle e-readers ondersteunen het .epub formaat.


Reisgidsen