Als wij naar Frankrijk vertrekken zorgen we voor goede documentatie. In de vakantie heb ik de rust en de tijd om te lezen. En wat is er leuker om te lezen dan iets over de streek waar je bent.

Oude Franse wegwijzer

Naast het bekende boekje ‘Les plus beaux villages de France’ en de onvolprezen Groene gids over de streek zoek ik voordat we vertrekken informatie over de bestemming. Dat doe ik tegenwoordig als een e-book zodat ik hem makkelijk op een ereader, tablet of smartphone kan lezen.

Omdat internetten in het buitenland duur is heb ik zelf een reisgidsjes gemaakt met de dorpen die ook op de site worden besproken. Deze kun je dus downloaden en meenemen op reis. Ze zijn gratis, althans ze kosten geen geld. Het enige wat je is Dorpen in Frankrijk te promoten via sociale media. Hierdoor wordt mijn site beter zichtbaar in zoekmachines.

De mooiste dorpen in de Elzas

toren-riquewihr-cover-kleinIn dit e-book vind je de omschrijving van de twee dorpen die wij hebben bezocht in de Elzas; Hunawihr en Riquewihr.

Download hier het e-book ‘De mooiste dorpen in de Elzas’.


Hier vind je de gidsen die ik zelf maak op basis van wikipedia. Ze zijn niet compleet en geheel naar mijn eigen interesse gemaakt. Dus aandacht voor cultuur, geschiedenis, natuur en natuurlijk eten en drinken over de streek naar keuze. Download ze en laat mij weten wat je er van vindt en wat er beter kan. En o ja; ze zijn gratis!

– Kleine reisgids Bourgondië (.epub)

– Kleine reisgids Bouches-du-Rhône (.epub)

Kleine reisgids Bretagne (.epub)

Kleine reisgids Cantal (.epub)

Kleine reisgids Elzas (.epub)

Kleine reisgids Dordorgne (.epub)

Kleine reisgids Lot (.epub)

Kleine reisgids Limousin (.epub)

– Kleine reisgids over de kastelen aan de Loire (.epub)

– Kleine reisgids Normandië (.epub)

Kleine reisgids Pyrénées-Orientales (.epub)

– Kleine reisgids Vaucluse (.epub)

Wat voor app heb je nodig?

Voor het lezen van een epub bestand op een Andriod tablet of telefoon heb je een app nodig. Ik gebruik zelf Aldiko Book reader maar er zijn meer apps die dit kunnen. Als je op .epub zoekt binnen Google Play Store vind je veel apps.

Zover ik weet kan je met een de app iBooks op een iPad direct .epub bestanden openen en lezen. Maar ik ben geen Apple man, dus ik weet het niet zeker.

Voor de e-reader heb je geen apps nodig. Bijna alle e-readers ondersteunen het .epub formaat.


Reisgidsen