Vakantiewoning-Auvergne.nl


In 1995 hebben wij gekozen voor een vakantiehuis in Frankrijk, nadat we vele jaren hebben gekampeerd in dit mooie land. We hebben gekozen voor de natuur en de rust van de Auvergne, het bevalt ons hier prima. Het huis is gebouwd in 1993 en wij zijn ruim 25 jaar eigenaar.
We wandelen en fietsen in de nabije omgeving, zwemmen in het meer op loopafstand (400m), beklimmen vulkanen, bezoeken kleine marktjes, golfen op 3 golfbanen in de buurt en proberen alle restaurantjes uit.

Ons huis is een split level woning met een woonkamer met dubbele schuifpui en grote terrassen (op Z en W) vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving en de zon kunt zien ondergaan.

We hebben een paar jaar geleden de keuken vernieuwd en een tweede toilet aangelegd, zodat je nog meer comfort hebt als je hier met meer mensen bent. Er zijn 2 slaapkamers en een vide met nog 2 bedden plus een ledikantje voor een klein kind.
Ons huis ligt in een klein gehuchtje waar meer Nederlanders een huis hebben, de bakker en boodschappen doen we op 5 km afstand in Lanobre. We wonen vlakbij het eerste stuwmeer in de Dordogne, waar in de zomer veel aan watersport wordt gedaan en waar je heerlijk kunt zwemmen. Vanaf ons strandje kijk je over water naar een schattig kasteeltje, Chateau de Val, dat te bezichtigen is.

In het huisje zijn veel boekjes met uitgezette wandelingen in de omgeving en detail-wandelkaarten aanwezig. Daarnaast zijn wij verzamelaars van spelletjes!
Wij komen hier zelf zo’n 5x per jaar en naast het wandelen en golfen, verkennen we tegenwoordig met onze e-bikes ook de omgeving. Het is hier prachtig en rustig fietsen door kleine dorpjes en heuvelachtig gebied. Er zijn in de bossen ook moutainbike-routes uitgezet, maar daar wagen wij ons niet meer aan.

Als u bij ons boekt, sturen we een folder van ons huis en info van de omgeving op.


Algemene informatie

Locatie: Cantal

Prijsindicatie
Luxe

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart