Camping la Diège


Om de hoek van het prachtige dorpje, een voormalig kroondomein, Peyrusse le Roc vind je Camping la Diège. Gelegen midden in de natuur op het prachtige erf van de eeuwenoude watermolen Moulin de l’Aymerie dat wordt omzoomd door de rivier la Diège.

Wij, Caspar en José, zijn hier gestart met een project om duurzaam en uiteindelijk zelfvoorzienend te gaan leven en we bieden; nostalgisch kamperen, puur natuur, spelen in de rivier, rust, ruimte, fijne sfeer, zon, ‘s avonds kampvuur en een heldere sterrennacht. De camping heeft ruime plaatsen, schaduwrijk gelegen onder de walnotenbomen, maar ook in het open veld met volop zon of langs de kabbelende rivier. Je kunt er ook een ingerichte tent, caravan of een back-to-basic gîte in het oude bakhuis van de molen huren. Geen luxe, wel verzorgd sanitair en een gezellige bar met terras aan de rivier.

Animatie is er vooral niet, maar er worden wel spontaan activiteiten georganiseerd samen met de ouders, zoals lampionoptocht, waarbij je zelf je lampion mag beschilderen, die eindigt bij het kampvuur waar een verhaal wordt voorgelezen of er liedjes worden gezongen. Ook gaat soms zomaar de bel om te melden dat Caspar poffertjes aan het bakken is. In de rivier kan je vissen, kreeftjes vangen, dammen bouwen en zwemmen in ‘het gat’. Bovenal kan je op la Diège eindeloos buiten spelen! Als je dan nog tijd over hebt is er ook een volleybalveld, een speelhuisje van wilgentakken, een trampoline en een boek -en tijdschiften uitleen en gratis wifi rondom de bar.

Op een kwartiertje van la Diège ligt het Middeleeuwse Figeac. Na een mooie rit kom je in Villefranche de Rouergue, één van de vele Bastidesteden van de Aveyron. Daar is op donderdag een levendige markt met streekproducten. Verder ontdek je hier authentieke sprookjesachtige dorpen zoals Belcastel en Najac, Bournazel, Conques en Capdenac le Haut waar de tijd heeft stil gestaan. Grand Sites de France zoals Cahors, Rocamadour en St Cirq la Popie en de spectaculaire brug van Millau.

Direct vanuit la Diège kan je mooie wandelingen maken. Je kan zelfs zo mee op de route naar Santiago de Compostella, want de route loopt in de buurt. Je kunt gerust je fiets meenemen, want langs de camping loopt de gemarkeerde vélo route V86 die de rivier de Lot volgt. Je kan in de buurt diverse kano tochten doen, naar(brocante) markten, authentieke plaatsjes bezoeken, diverse paardentocht doen en overal heerlijke wijn en streekproducten vinden! Met plezier doen we je leuke uitstapjes aan de hand.


Algemene informatie

Locatie: Aveyron


Aantal kampeerplekken: 15Prijsindicatie
Budget

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Aantal kampeerplekken
15
Camping faciliteiten