Le Vertige

Auvergne

Le Vertige ligt midden in de Auvergne, in het grootste natuurpark van Frankrijk, Livradois-Forez, de veelzijdige natuur van de authentiek franse campagne. Le Vertige biedt meerdere overnachtingsmogelijkheden; comfortabele en sfeervol ingerichte kamers, een vrijstaande vakantiewoning en een weids opgezet natuurkampeerterrein. Het domein is 3 ha groot en is omringd door de tuin en de fruitboomgaard die  als vanzelf overgaan in de aangrenzende natuur, velden en bossen. Vanaf het terrein heeft u een fantastisch uitzicht op de Puy-de-Dôme, de Chaine des Puys, het gelaagde landschap en de 800 meter verderop gelegen dorpskern van Echandelys. 

Het terrein dat om het huis ligt, kent vele privéplekjes waar u zich terug kunt trekken en heeft ook een gezellig overdekt terras. Op de zonneweide vindt u een klein zwembad met een doorsnede van 4 meter, een aantal ligbedden en de hangmat. Verder is er op Le Vertige een vuurplaats, een brocante, een badmintonveld en een tafeltennistafel aanwezig.

Direct vanaf het terrein kunt u vele wandelingen en/of fietstochten maken, u vindt natuur, stilte, ruimte en de authentiek Franse cultuur met zijn schilderachtige dorpjes. Zwemmen kan in een prachtig bergmeer op slechts 13 km. Vanaf Le Vertige wandelt u in 10 min. naar de dorpskern, waar zich eveneens een café/ restaurant vindt. Vanuit Echandelys kunt u dagtochten maken naar de steden Puy en Velay met zijn bijzondere architectuur, Chaise Dieux met de eeuwenoude abdij, Issoire met z’n prachtige Romaanse kerk, Ambert met de gezellige weekmarkt, Clermont Ferrand en natuurlijk de vulkanen om ‘s avonds weer te genieten van de rust en comfort van Le Vertige.

Onze gasten kunnen gebruik maken van de zeer gewaardeerde “table d’hôtes”. We bereiden de maaltijden met veelal biologische producten uit de Auvergne en uit eigen moestuin, er wordt indien u dit wenst ook vegetarisch gekookt. Het diner worden opgediend op het terras, de prachtige vintage-hooizolder of in de grote eetkamer eventueel verwarmd met de houtkachel. De maaltijden worden vaak omlijst met live-muziek. 

Bovenal is er op Le Vertige een ongedwongen sfeer. We heten u van harte welkom.
Cees en Gerda


Algemene informatie

Locatie: Auvergne


Aantal gîtes: 1

Aantal kamers: 5

Aantal kampeerplekken: 8Prijsindicatie
Gemiddeld

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Gîte 1

Capaciteit: 8 personen

Kamer 1

Capaciteit: 4 personen

Kamer 2

Capaciteit: 2 personen

Kamer 3

Capaciteit: 2 personen

Kamer 4

Capaciteit: 2 personen

Kamer 5

Capaciteit: 2 personen
Aantal kampeerplekken
8
Camping faciliteiten