La Poirière

Indre-et-Loire

In de de mooie streek Touraine ligt de typische Franse boerderij van Marian en Peter van der Geest. Na heel Europa met hun camper te hebben doorkruist concludeerden ze dat de mooiste herinneringen in Frankrijk lagen. En dus besloot het stel naar Frankrijk te verhuizen.

Het werd een boerderij in de Touraine bij de Loire. Peter “Nadat wij hadden besloten om voor de Loire streek (de Touraine) te gaan werden we verliefd op een klein en oud boerderijtje uit 1600 met een mooie uitstraling, La Poiriere in Jaulnay.”

De streek bevalt het stel erg goed. Marian: “Er wordt wel gezegd dat het mooie weer begint voorbij de Loire en onze ervaring is dat klopt. Het klimaat is hier heerlijk en de omgeving is erg mooi. Ons dorp heeft slechts 260 inwoners en heeft een gemeentehuis, een kerk en een bakker. Het landschap is een mooi afwisselend met rivieren, natuur, kastelen en wijn. Daarbij is de afstand vanaf Nederland 800 kilometer en dat is goed te doen in één dag.”

Omdat Peter twee rechterhanden heeft, “Ik doe graag alles zelf”, is de boerderij nu helemaal opgeknapt en omvat drie vakantiewoningen met prachtige namen zoals Alain, Jasmijn en Le Vieux Grenier. Allemaal voorzien met voldoende privacy, een terras, een prima uitgeruste keuken en goede bedden.

Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van een gemeenschappelijke overkapping waar het tijdens warme dagen heerlijk toeven is in de schaduw. Het is duidelijk dat Marian en Peter kleinkinderen hebben want er zijn genoeg voorzieningen om het ook de jeugdige reiziger naar zijn of haar zin te maken; een trampoline, jeu de boules baan, speelgoed en zomers een klein zwembad om af te koelen.

Tot slot is er op de boerderij een lekker ruim atelier aanwezig waar geregeld workshops worden georganiseerd. Kijk op de website van Marian en Peter voor meer informatie.


Algemene informatie

Locatie: Indre-et-Loire


Aantal gîtes: 3Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Gîte 1

Capaciteit: 6 personen

Gîte 2

Capaciteit: 4 personen

Gîte 3

Capaciteit: 6 personen