Château du Sablou


Nabij de Dordogne ligt Chateau le Sablou; een prachtig domein voor een onvergetelijke vakantie op een unieke locatie.

Om een fantastische vakantiebestemming zoals domaine du Sablou in de Dordogne te omschrijven, is niet zo makkelijk. Natuurlijk is het eenvoudig te vertellen over vier gites op het terrein, hoe groot ze zijn, allemaal een unieke sfeer hebben en prima zijn uitgerust.

Een nette accommodatie is natuurlijk belangrijk maar het is eigenlijk niet wat een vakantie op Sablou bijzonder maakt. Het is namelijk het verblijven op zo’n groot en historisch domein zelf dat voor een unieke beleving en herinneringen zorgt.

Het kasteel zelf is het hart van het domein en domineert het terrein. Het is rond 1750 gebouwd en heeft een bewogen geschiedenis waarin het dienst deed als woning van verschillende belangrijke edelen en families (Rothschild) maar bijvoorbeeld ook heeft gediend als ‘gevangenis’ in de Tweede Wereldoorlog. In het begin van deze eeuw kwam het in handen van de huidige Nederlandse eigenaren. Zij schenken u graag een rijk geïllustreerd boekje over ontstaan en wording van Le Sablou.

Hoewel het chateau al een flinke geschiedenis heeft zijn veel bijgebouwen nog ouder. Een mooi voorbeeld is de kapel die opvallend op het middenterrein staat. Dankzij de uitstekende akoestiek worden hier geregeld concerten gegeven.

De vakantieverblijven bevinden zich ook in de bijgebouwen. Zo is er een gite in het oude huis van de jachtopziener dat is gebouwd rondom een toren uit de 14e eeuw. Het wordt nog mooier want deze toren heeft een onderaardse gang van honderden meters lang. Of het huis van de voormalige leraar met een prachtig uitzicht op de omgeving en waar nog altijd de schoolbel hangt.

Ruimte
Het zijn unieke plekken met elk hun eigen geschiedenis. Bovendien is er de enorme ruimte op het domein. Je kan er uren wandelen zonder dat je iemand tegenkomt maar je kan ook gewoon je eigen paard meenemen. De ruimte is er gewoon!

Sablou is een prachtige unieke locatie waar tal van activiteiten mogelijk zijn. Er worden hier geregeld schilder- en beeldhouwers cursussen gegeven maar ook yogalessen en andere bezinningsvormen worden hier georganiseerd.

Sablou is trouwens ook op een heel andere manier uniek.
In samenwerking met een Stichting biedt domaine du Sablou soms mensen met tegenwind in hun leven de kans om hier tot rust te komen en dat is toch een zeer sympathieke zaak.

Ben je op zoek naar een unieke vakantie ervaring midden in de aantrekkelijke streek rond de Dordogne, dan is Sablou een echte aanrader.


Algemene informatie

Locatie: Dordogne


Aantal gîtes: 5Prijsindicatie
Luxe

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Gîte 1

Capaciteit: 11 personen

Gîte 2

Capaciteit: 7 personen

Gîte 3

Capaciteit: 11 personen

Gîte 4

Capaciteit: 4 personen

Gîte 5

Capaciteit: 10 personen