Lagrenie

Dordogne

Aan het eind van een bosweg en met uitzicht over de vallei van de Dordogne wonen Gijs en Karin ten Kate op een prachtig domein met twee vakantiehuizen en pierre.

Deze unieke plek biedt de ideale balans tussen luxe, karakter, historie en natuur. Het is er heerlijk rustig, ook in het hoogseizoen, terwijl de beroemde stadjes en kastelen als Domme, Beynac en Sarlat op een kwartier rijden afstand liggen.

Lagrenie heeft alles voor in huis voor een supervakantie; de gîtes zijn van alle gemakken voorzien, er is een groot zwembad en de omgeving is sprookjesachtig. Vaak komen de reeën uit de bosrand, er zijn ruïnes, oude eiken en beuken, noten,- en fruitbomen, er lopen kippen rond, de lucht is schoon en alle bezienswaardigheden zijn in de buurt.

Gijs: “Natuurlijk hebben we de zaken hier goed op orde. De gîtes hebben van de strenge Franse keurmeesters allebei een 4-sterren classificatie gekregen. Maar dat zien we alleen als randvoorwaarden voor de kwaliteit die we willen bieden. Misschien wel belangrijker is de sfeer en die moet je ervaren. We hebben kelders uit de 12-de eeuw, een broodoven uit 1612, er zijn ruïnes, alles getuigt van een rijk en lang verleden, dat zorgt voor een unieke ambiance.”

Karin: “We verhuren de gîtes nu negen jaar en hebben van onze gasten uitsluitend 5-sterren commentaar gekregen, onder andere te vinden op TripAdvisor. Daar zijn we echt trots op. We ontvangen onze gasten alsof ze thuiskomen en zo voelen ze zich dan ook. Dat is een wisselwerking die voor ons ook heerlijk is. Dit alles is niet te vatten in foto’s, je moet het ervaren. We zijn dan ook heel blij dat veel gasten terugkomen. Voor ons is dit een zinvol voelend antwoord op een wereld die aan steeds meer spanning en agressie lijkt te lijden. Daar stellen wij een paradijselijke rustplek tegenover.”

Video

Algemene informatie

Locatie: Dordogne


Aantal gîtes: 2Prijsindicatie
Luxe

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Les Cèpes

Woonkamer gite les cepes Lagrenie
Capaciteit: 6 personen
Midden in de bossen van de Perigord Noir, op 10 kilometer afstand van het beroemde middeleeuwse stadje Sarlat, ligt op een heuvel, aan het einde van een bosweg, ons vakantiehuis Les Cèpes. Een heerlijk rustig plekje zonder verkeer, met uitzicht op de rivier de Dordogne.

Les Girolles

Lagrenie
Capaciteit: 6 personen
Midden in de bossen van de Périgord Noir, op 10 kilometer van het beroemde middeleeuws stadje Sarlat, staat op de top van de heuvel ons vakantiehuis Les Girolles. Een rustige plek aan het einde van een bospad, ver van dagelijks verkeer, met uitzicht op de rivier de Dordogne.