Lys d’Avril

Haute-Vienne

Lys d’Avril ligt perfect in het mooie glooiende landschap van de Limousin. Het kleine vakantiedomein van Monique en Eric omvat twee gîtes, een zwembad en meer dan zes hectare terrein. Een goed recept voor een heerlijke vakantie met rust en om te genieten van het goede Franse leven. Er is genoeg te doen in de omgeving maar het domein leent zich uitstekend om helemaal niets te doen om de batterij weer helemaal op te laden.

Voor Monique en Eric is dit het tweede huis in Frankrijk. “We hebben lang een huis gehad in de Dordogne”, vertelt Eric. “Dat was mooi en heerlijk om daar te zijn maar we zochten eigenlijk iets waar we er het hele jaar kunnen wonen en dat hebben we in de Haute-Vienne gevonden. Onze nieuwe plek is mooi en we hebben hier enorm veel ruimte. Genoeg om naast ons eigen huis ook twee ruime gîtes te herbergen.”

Aan de inrichting van een huis kun je vaak zien wat de eigenaren belangrijk vinden in het leven. Bij de vakantiehuizen van Monique en Eric is het duidelijk dat de keuken centraal staat. Genieten en eten is hier dus belangrijk en in beide gîtes vind je grote en volledig ingerichte keukens met ruime eetkamers en terrassen en dat is zeer prettig tijdens een vakantie. De inrichting is luxe maar niet overdadig, de sfeer smaakvol maar functioneel.

In de tuin ligt een gemeenschappelijk zwembad dat in de zomer voor de nodige verkoeling zorgt. Monique: “Sinds kort is het zwembad verwarmd waardoor er ook in het voor- en najaar lekker gezwommen kan worden. Omdat het wordt gefilterd met zout is het water zeer zacht en gebruiken we bijna geen chemicaliën meer. Tot slot hebben we een hek om het bad geplaatst en dat is wel zo veilig voor kinderen.”


Algemene informatie

Locatie: Haute-Vienne


Aantal gîtes: 2Prijsindicatie
Verwennerij

Faciliteiten


In de omgeving

Sociale links

Op de kaart


Maison Principale

Capaciteit: 7 personen
Maison Principale is een gezellig en groot vakantiehuis voor 7 personen plus baby. Het huis dateert uit de 17e eeuw en is volledig gerenoveerd. Het samenzijn in de grote woonkeuken staat centraal aan de eettafel of in de zithoek bij de houtkachel.

Barn

Capaciteit: 5 personen
Een zeer ruime vakantiewoning met alle comfort. De vide met een Loft gevoel heeft twee slaapgedeeltes, waarvan een met een tweepersoonsbed en een met een eenpersoonsbed.