Le Moulin des Comtes

Puy-de-Dôme

Op prachtige locatie in het midden van Frankrijk ligt Le Moulin des Comtes; een chambre d’hôtes en twee gîtes waar natuur en rust de hoofdrol spelen.

Le Moulin de Comtes ligt in de prachtige heuvels van de Puy de Dôme in de regio Auvergne. Het is dit fantastische landschap waar natuur en rust de hoofdrol spelen waar Rob en Annemie van der Elst verliefd op werden en besloten hier te gaan wonen.

Het paar herinnert zich de ontdekking van de Puy de Dôme nog goed. “Een prachtig gebied en vooral…wat een rust. We hakten de knoop door. De Auvergne moest het worden. Toen wij in ‘onze’ vallei terecht kwamen waren we op slag verliefd.”

En de liefde bleef. Het stel woont op een prachtig domein en kan moeilijk kiezen als er wordt gevraagd wat hun favoriete plekje is. “De mooiste plek op ons domein, jeetje wat een moeilijke vraag! De grote waterval in onze fruitboomgaard, de kleine waterval bij het kippenhok, het bankje bij het hoge land wat uitkijkt naar de eenzame boom aan de andere kant van de vallei, de waterbron in het hoge land waar de reeën water komen drinken, kom kijken en kies zelf maar! Wij komen er niet uit!”

In 2017 kocht het stel een oude molen in Viverols. Het gebouw staat er al sinds de vijftiende eeuw en is in de loop van tijd veel verbouwd. Helaas is de molen er niet meer want die brandde in de twintigste eeuw helemaal af. Rob: “Toen wij hier kwamen was de molen er niet meer maar er wonen nog een aantal mensen in het dorp die als kind samen met hun ouders hier meel kochten.”

Ook Rob en Annemie besloten de boel eens goed aan te pakken en na een flinke verbouwing omvat het gebouw niet alleen een huis voor henzelf maar ook twee gites en een gastenkamer of wel een chambre d’hôtes.

Qua sfeer verschillen de accommodaties niet veel; ze zijn allebei gezellig ingericht en goed uitgerust. De kleinste gîte is geschikt voor twee personen en kijkt uit op de achtertuin. De grootste gîte is meer geschikt voor gezinnen en heeft een ruime keuken en net als de andere gite uitgerust met een houtkachel die ‘s avonds voor gezelligheid zorgt.

Het gastvrije paar vindt het heerlijk om gasten te ontvangen en zorgen dat ze het naar hun zin hebben. “Voor ons zijn rust, ruimte, vrijheid, plezier, niets moet en alles mag heel belangrijk voor onze gasten. Daarbij vinden wij het leuk om iets extra te doen; je kan het zo gek niet bedenken of wij willen het voor je regelen!”

Omdat ze de streek goed kennen weten ze precies waar de mooiste dorpen en plekjes zijn te vinden. Het nabije Saint Andre de Chalencon is volgens Rob heel bijzonder. “Het is een heel klein dorpje boven op een bergtop. Je kunt er met de auto naar toe, 20 minuten rijden en dan parkeer je en loop je in ongeveer 10 minuten naar een sprookje. Wij zijn er inmiddels met alle weersomstandigheden geweest en iedere keer weer zijn wij betoverd. Alsof je op een filmset loopt. Je verwacht de kabouters of hobbits ieder moment tegen te komen. Of een vriendelijke fee, engel of hoe je het maar wilt noemen. Er is geen horeca maar neem een lunchpakketje mee, wandel naar de brug en ga aan de rivier heerlijk genieten van je picknick en een magische omgeving.”


Algemene informatie

Locatie: Puy-de-Dôme


Aantal gîtes: 2

Aantal kamers: 2Prijsindicatie
Luxe

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Gîte 1

Capaciteit: 2 personen

Gîte 2

Capaciteit: 4 personen

Kamer 1

Capaciteit: 2 personen

Kamer 2

Capaciteit: 2 personen