Luxe B&B Maison à votre santé


Een heerlijke luxe Chambre d’Hôtes in de Bordeaux wijnregio, op een steenworp van Saint-Emilion en de Dordogne.

B&B Maison à votre santé is gevestigd in een oude boerderij uit 1850 op de grens van de Lot-et-Garonne, Dordogne en Gironde. Het oorspronkelijke gebouw is door eigenaren Laurens en Caroline smaakvol verbouwd tot een heerlijk luxe chambre d’hôtes waar alles aanwezig is voor een zorgeloze vakantie. De ligging tussen de Dordogne en Garonne zorgt voor voldoende mogelijkheden voor dagtrips naar prachtige dorpjes zoals het beroemde wijnstadje Saint-Emilion maar ook Bordeaux ligt op een klein uurtje rijden.

Maar de streek zelf nodigt ook uit tot verkennen. Het glooiende landschap herbergt vriendelijke dorpen en stadjes met eeuwenoude gebouwen en kastelen. Hier kan je eindeloos toeren én met een goed gevulde picknick mand kan je heerlijk verdwalen en daarbij de tijd totaal uit het oog verliezen.

En dat kan prima want bij thuiskomst kan je altijd rekenen op het gastheerschap van Laurens en Caroline. Het paar verstaat de kunst om je welkom te voelen en combineren dat met een goede smaak van eten en kennis van wijn. Ze koken dan ook graag voor hun gasten en serveren daarbij altijd de juiste wijn. En dan natuurlijk het liefst uit de directe omgeving. ( Maar indien gewenst ook een heerlijke Margaux, Sancerre, witte of rode Bourgogne, of Châteauneuf-du-Pape!)

Caroline en Laurens weten heel goed dat de streek één van lekkerste keukens heeft van Frankrijk en dus van Europa. “De Fransen zelf zeggen over deze regio “ici on mange bien!” (Hier eet je goed!)”

“Van de heerlijke vleesgerechten (canard, foie gras) uit de Dordogne, de verse vis uit de Atlantische oceaan (Arcachon), tot de heerlijkste groenten en fruit ( “de groente en fruitschuur van Frankrijk”) liggen allemaal in onze directe omgeving.”

En in het glas is het ook puur genieten weet Laurens: “Hier komen de heerlijkste wijnen ter wereld vandaan; van Saint-Emilion, Margaux, Pomerol (rood), maar ook Pessac Léognan, Sauternes, Bergerac en natuurlijk onze directe buren de Duras wijnen completeren een ‘etentje’; Kortom voor de vlees, de vis eter, de vegetariër voor elk wat wils.”

In de zomer eet je natuurlijk het liefst buiten op de mooie binnenplaats die is voorzien van een zwembad. Dit is dan ook één van de fijnste plekken van het domein met een prachtig uitzicht op de directe omgeving.

De tuin is ook de favoriete plek van de eigenaren. Laurens: “Ons favoriete plekje en daarbij horende moment is waarschijnlijk een van de diverse zithoekjes in onze tuin die direct uitzicht geeft op het chateau van Duras, met een ‘uiteraard’ daarbij horend glaasje rosé.”

De drie kamers van Maison à votre santé zijn smaakvol ingericht en voorzien precies de juiste luxe. De (king-size) bedden zijn van uitstekende kwaliteit en ook de (ensuite) privé badkamers zijn van alle gemakken voorzien.


Algemene informatie

Locatie: Lot-et-Garonne


Aantal kamers: 3
Prijsindicatie
Verwennerij

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Kamer 1

Capaciteit: 2 personen

Kamer 2

Capaciteit: 2 personen

Kamer 3

Capaciteit: 2 personen