Maison de la Couronne


‘s Ochtends genieten van de rust en de natuur en ‘s middags lekker slenteren op de markt van één van de prachtige dorpen in de buurt. Dat is precies wat Maison de la Couronne te bieden heeft maar het heeft nog veel meer.

Het vakantiedomein in de Dordogne ligt ver genoeg om geen last te hebben van de grote drukte maar dichtbij genoeg om deze prachtige rivier en haar rijke omgeving te bezoeken.

Op het kleinschalige complex zijn naast twee ruime gîtes en een klein chalet ook een villa te vinden. Het complex is geschikt voor grote families en gezelschappen en wordt tevens gebruikt voor workshops en andere activiteiten. Dit allemaal ligt verscholen in een prachtig landschap waar natuur en rust centraal staan.

De eigenaren Theo en Hanneke zijn vaak in hun huis in Frankrijk te vinden. “Het is vooral de rust, de natuur en de eenvoud die ons hier aanspreekt”, vertellen ze enthousiast. Als we hier zijn, zijn we helemaal uit de dagelijkse drukte. Je komt hier echt weer tot jezelf. Het is hier ongelofelijk stil, in de avond heel donker en bij helder weer is de sterrenhemel zeer indrukwekkend.”

Functionele luxe
Alle huizen zijn door Theo en Hanneke gebouwd en ingericht. “De gîtes zijn zo gebouwd en ingericht dat ze niet afleiden van de natuur de rust die deze plek zo kenmerkt.” De eenvoud en de rust vind je in de omgeving maar het verblijf zelf heeft alle comfort om heerlijke vakantie te kunnen vieren. Vanzelfsprekend zijn de keukens goed uitgerust en het meubilair van prima kwaliteit. “We vinden het fijn als andere mensen hier ook van kunnen genieten.”

In oktober organiseren wij zelf een workshop met de titel “Genieten met alle zintuigen”.
Het motto is NIKS moet, NIKSEN mag. Je kan dan proeven van schilderen, persoonlijke coaching, lekker eten, massage of wandelen.

In het voorjaar of najaar fietsclinics waar fietsliefhebbers samen met een ex-profwielrenner en fotograaf de omgeving op de racefiets gaan verkennen.”
“Na zo’n rit door het prachtige landschap is het heerlijk relaxen op het terras en een duik in het zwembad. Wij zorgen voor lekker eten en zitten dan met de groep aan de grote tafel. Super gezellig!”

“Veel groepen kiezen ervoor om alle gîtes op het domein te boeken. Omdat het complex zo is opgezet dat elke woning voldoende privacy heeft is er genoeg ruimte voor iedereen om zich terug te trekken en te genieten van de rust.”

In het hoogseizoen wordt het hele complex verhuurd aan één groep én in het voor- en naseizoen worden de gîtes ook apart geboekt.

Maison de la Couronne ligt bij de Dordogne en op zo’n 12 uur rijden vanaf Utrecht. Wie dit te ver vindt er is een prima vliegverbinding met betaalbare tickets vanaf Rotterdam naar Bergerac, ook ideaal voor korte vakanties. Het is dan wel aan te raden om een auto te huren en die kosten zijn goed te overzien. Hanneke en Theo helpen je er graag met advies hierover.


Algemene informatie

Locatie: Dordogne


Aantal gîtes: 4Prijsindicatie
Gemiddeld

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Gîte 1

Capaciteit: 10 personen

Gîte 2

Capaciteit: 6 personen

Gîte 3

Capaciteit: 4 personen

Gîte 4

Capaciteit: 2 personen