Les Bergeries

Allier

Les Bergeries bestaat uit 6 authentieke boerenhuizen om een gezellige binnenplaats. Ze liggen in een heerlijk rustige en landelijke omgeving met prachtige vergezichten in een glooiend en afwisselend landschap. Dit nodigt uit tot fijne wandel- en fietstochten, waarbij u het echte Franse plattelandsleven beleeft op de rustige weggetjes.

Vlakbij ligt een historisch, middeleeuws en gezellig dorpje ‘Ainay-le-Château’ met alle voorzieningen, die u voor een prettige vakantie nodig heeft. Verder liggen deze gezellige en charmante huizen bij een abdij, een kastelenroute, bekende tuinen en enkele van de mooiste dorpjes van Frankrijk ‘ Apremont-sûr-Allier’, gelegen aan de Allier, die uitmondt in de Loire bij Nevers. Ook het artistieke dorpje Chaumont met vele gezellige winkeltjes is te bezoeken voor een fijn uitstapje.

Verder ligt het grootste eikenbos van Frankrijk (11.000 ha) ‘ La Fôret de Tronçais’ met haar oude eiken en vele meren op wandelafstand. In de meren met zandstrand (10 min. afstand) kan gezwommen en (karper)gevist worden. Verder ligt er een mooi klimpark in de buurt en zijn er mogelijkheden voor een kanotocht of een vaartochtje met een elektrisch bootje. Voor golfliefhebbers ligt er een golfterrein ‘Val du Cher’ vlakbij. Ook vlakbij ligt een dierentuintje, ideaal voor jonge kinderen en voor een dagje uit is er het pretpark en dierentuin ‘le Pal’ te bezoeken.

Les Bergeries ligt tussen 4 bekende middeleeuwse steden met kathedralen, musea, restaurantjes, De huizen zijn geschikt voor 4 tot 12 personen en hebben ieder een eigen karakter. Ze zijn comfortabel ingericht en hebben allen een gezellig zitje om buiten te genieten van een weids uitzicht, de vele vogels en een prachtige sterrenhemel. In de huizen liggen veel folders met alle bezienswaardigheden die in deze omgeving te bewonderen zijn.

Op les Bergeries zijn veel speelmogelijkheden en is het erg kindvriendelijk. Er is ook een kleinschalige mogelijkheid om een tent of caravan te plaatsen op een veldje. Er is een sanitaire ruimte. Veel gasten komen terug omdat ze zich er thuis voelen en weer helemaal tot rust komen. U bent van harte welkom.


Algemene informatie

Locatie: Allier


Aantal gîtes: 6

Aantal kampeerplekken: 4Prijsindicatie
Gemiddeld

Faciliteiten


In de omgeving


Op de kaart


Gîte 1

Capaciteit: 12 personen

Gîte 2

Capaciteit: 6 personen

Gîte 3

Capaciteit: 6 personen

Gîte 4

Capaciteit: 4 personen

Gîte 5

Capaciteit: 6 personen

Gîte 6

Capaciteit: 4 personen
Aantal kampeerplekken
4