Frankrijk is een prachtig land waar je je uitstekend kan vermaken. Het land is echter niet heel goedkoop. Boodschappen zijn bijvoorbeeld iets duurder dan in Nederland maar daar staat tegenover dat benzine en restaurants weer iets goedkoper zijn. Musea, kastelen, dierentuinen, attractieparken en andere bezienswaardigheden zijn over het algemeen niet duur vergeleken met Nederland, maar voor veel moet je toch wel iets betalen.

Als echte Nederlanders willen we natuurlijk het liefst helemaal niets betalen. En dat kan, want er zijn attracties in Frankrijk die geheel gratis zijn!

Op deze pagina vind je een lijst van gratis uitjes in Frankrijk. De lijst is niet compleet en wordt regelmatig aangevuld. Dus als je zelf iets weet wat er nog niet opstaat; laat een reactie achter!

Bourgondië

 • La Nef

  Waar: Dijon

  Bibliotheek in de voormalige kerk ‘l’église Saint-Étienne’ waar zo nu en dan ook tentoonstellingen zijn te bewonderen.

 • Musée Rude

  Waar: Dijon

  Museum over de beeldhouwer  François Rude (1784-1855) die in Dijon is geboren.

Dordogne/ Lot

Elzas

 • Musée des beaux arts

  Waar: Mulhouse

  Sfeervol museum gevestigd in ‘Villa Steinbach’ met een mooie collectie schilderijen uit de Middeleeuwen, Renaissance en later.

 • Zoo de Orangerie

  Waar: Straatsburg

  Kleine dierentuin net buiten het centrum met een beperkte hoeveelheid dieren. De perfecte plek om te picknicken, ook zonder kinderen.

 • Parc à Cigognes

  Waar: Eguisheim

  De Elzas staat onder andere bekend om zijn Ooievaars. In het natuurpark in Eguisheim kan je deze vogels van dichtbij bekijken. Op een bepaalde manier maken deze beesten je vrolijk en blij.

Limousin

 • Musée des beaux arts

  Waar: Limoges

  Uitstekend collectie kunst en archeologische voorwerpen uit oa Egypte. Mooie schilderijen te zien van oa Renoir en Delacroix.

 • Musée Serge Delaveau

  Waar: Gargilesse-Dampierre

  In dit Gemeentelijk museum is veel werk van de schilder Serge Delaveau te zien. Deze in de Champagne geboren kunstenaar leefde in de twintigste eeuw en schilderde met name landschappen en portretten.

Midi-Pyrénées

Nord

 • Le Zoo de Lille

  Waar: Lille

  Op tien minuten lopen van het centrum ligt dit kleine dierenpark dat onderdeel vormt van een citadel die natuurlijk is gemaakt door Vauban.

 • Cité de la dentelle

  Waar: Calais

  Internationaal Kant- en Modecentrum heeft 2.500 m2 tentoonstellingsruimte over mode en de fabricage van textiel en kant. Het gebouw is speciaal ontworpen voor het museum waar veel wisselende tentoonstellingen zijn.

Normandië

 • Pointe du Hoc

  Waar: Nabij Bayeux

  De stranden van D-Day zijn bijna allemaal gratis te bezichtigen. Pointe du Hoc is wellicht de meest interessantst want hier speelde zich een heldenverhaal af. De Amerikanen vielen hier een Duitse bunker die boven op een rots was gebouwd om gevaarlijk geschut uit te schakelen.

Provence

 • Veer Vieux Port

  Waar: Marseille

  De oude haven is de grootste toeristische trekpleister van Marseille. Hier is het gezellig en heb je een prachtig uitzicht over de zee. In de haven vaart een pontje en die is gratis. Dat is altijd leuk en goed voor het maken van een foto van de haven.

Rhône-Alpes

 • Zoo Lyon

  Waar : Lyon

  Lyon kennen de meeste mensen van de files en drukte. Het is echter een prachtige stad met een grote gastronomische traditie. Daarbij is er ook nog een leuke dierentuin waar je geen entree voor hoeft te betalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *